telephone +381 (0)11 354 71 52           fax +381 (0)11 354 87 49

SCADA - MapNet+

Originalno razvijen od strane profesionalaca za njihove sopstvene potrebe, MapNET+ softverski paket je tokom godina narastao u nezavisni respektabilni proizvod za kontrolu i vizualizaciju tehnoloških procesa.

Pouzdanost softvera je ostala jedna od glavnih karakteristika paketa MapNET+. Bez iznenadnih ispada, bez neočekivanog ponašanja, bez konflikata sa AV softverima, bez neprijatnih rasprava sa klijentima.

MapNET+ je originalno razvijen za kontrolu i nadgledanje geografski razuđenih sistema kojij su u neprekidnom pogonu. Softver se najviše koristi u vodovodnim sistemima, gde uobičajeno obuhvata brojne objekte razbacane po čitavim oblastima, sa hiljadama nadzornih i upravljačkih promenljivih.

MapNET+ karakteristike
Operativni sistem Windows® XP, Vista, 7, 8, 10
Maksimalan broj:
korisničkih definisanih tagova bez ograničenja
definicija alarma/događaja bez ograničenja
ekranskih prikaza bez ograničenja
izveštaja bez ograničenja
uređaja (PLC, akvizitera itd.) bez ograničenja
Arhiviranje:
ugrađena baza podataka da
alarmi da
procesni događaji da
operatorske akcije da
trendovi da
Opšte:
animacija da, 2D i 3D
scripting podržan
spoljne baze podataka ODBC SQL
OPC povezivanje da
Specifičnosti:
eksport podataka MS Acess, Excel
osnovna on-line statistika da
ručni unos podataka podržan

 

MapNET+ dopušta 2D i 3D animaciju foto-realističnih elemenata. Za razliku od često sretanih pojednostavljenih šema, ovakav pristup obezbeđuje gotovo realan, intuitivno jasan uvid u nadzirane procese.

Sa ugrađenom bazom podataka za rad u realnom vremenu, MapNET+ sa lakoćom rukuje hiljadama promenljivih arhiviranih tokom višegodišnjih perioda. Ugrađeni trendovi pojednostavljuju upoređivanje i analizu sinhronihovanih arhiviranih podataka.

Alarmi, procesni događaji i operatorske akcije se takođe pamte u sopstvenoj bazi podataka. Pregledanje ovih arhiva u hronološkom sledu je sada jednostavno i efikasno.

Ugrađeni algoritmi u okviru sopstvene baze podataka kreiraju agregatne podatke, čime značajno ubrzavaju generisanje izveštaja. Sa MapNET+ paketom, kompleksni godišnji izveštaji, zasnovani na desetinama miliona zabeleženih merenja, generišu se brzo i pouzdano.

MapNET+ SCADA softverski paket za kontrolu i vizualizaciju tehnoloških procesa podleže zaštiti autorskih prava i deponovan je 30.01.2017. godine u evidenciju autorskih dela i predmeta srodnih prava u Zavodu za intelektualnu svojinu pod delovodnim brojem A-019/2017.

Novosti

Integracija šest crpnih stanica otpadne vode u sistem daljinskog nadzora i upravljanja u JKP "Vodovod i kanalizacija" Pančevo
Januar 2020.

U sistem daljinskog nadzora i upravljanja (SDNU), koji u JKP "Vodovod i kanalizacija" u Pančevu funkcioniše od 2010. godine za potrebe daljinske kontrole i nadzora nad sistemom za evakuaciju otpadnih voda, uključeno je još 6 kanalizacionih crpnih stanica. Time SDNU prati širenje kanalizacione mreže sa teritorije grada Pančeva na okolna naselja i olakšava kontrolu evakuacije otpadnih voda.

Pročitajte više
Rekonstrukcija sistema daljinskog nadzora i upravljanja u hidroforskom postrojenju HP "Stejpovića Luka" užičkog vodovoda
Decembar 2019.

U okviru rekonstrukcije sistema daljinskog nadzora i upravljanja u hidroforskom postrojenju HP "Stejpovića Luka" užičkog vodovoda, kojoj je prethodnila rekonstrukcija hidromašinske opreme, značajno su unapređeni algoritmi automatskog rada sa ciljem kvalitetnije regulacije izlaznog pritiska.

Pročitajte više
Uključenje objekata crpne stanice i rezervoara CSiR "Ilijak" i rezervoara R "Ignjovići" u sistem nadzora i upravljanja u JKP "Moravac" Mrčajevci
Novembar 2019.

Poslednje proširenje sistema daljinskog nadzora i upravljanja u JKP "Moravac" u Mrčajevcima obuhvatilo je dva objekta na posebnom distributivnom pravcu DP "Ilijak", čime je omogućeno da se iz jednog komandnog centra kontroliše ukupno 14 vodovodnih objekata koji snabdevaju vodom 7 naselja sa obe strane reke Zapadne Morave.

Pročitajte više
Sedište:
Kneza Miloša 116, 15359 Dublje
Predstavništvo:
Zrmanjska 20, 11030 Beograd   •   Tel: +381 (0)11 354 71 52, +381 (0)11 30 56 109/110/112   •   Faks: +381 (0)11 354 87 49   •   E-mail: office@elektrosistemi.co.rs